Pages

Dla tych, co boją się chemii w jedzeniu.

Witajcie!

Jednym z moich postanowień noworocznych, jest zdrowa dieta. Uwielbiam jeść, ale od pewnego czasu bardziej zwracam uwgę na to, co w siebie wrzucam. Spowodowane jest to śmieciowym irlandzkim jedzeniem i moim przybraniem na wadze przez nie.
Staram się jeść dużo owoców i warzyw, zwracam uwage na produkty, które kupuję, wybieram żywność jak najmniej przetworzoną.
Ale pozwalam sobie od czasu do czas na fast foody, coś słodkiego, dalej używam cukru oraz nie wpadłam w panikę pt "o matko, wszystko jest niezdrowe i napakowane chemią!".
Dlatego, kiedy natknęłam się na dzieło pewnego nauczyciela, postanowiłam się z Wami podzielić, ażebyście też nie panikowały:)

Otóż, pewien australijski nauczyciel chemii, James Kennedy postanowił pokazać wszystkim panicznie bojącym się chemii w jedzeniu, że niestety nie da jej się uniknąć. Stworzył plakaty informujące o składzie chemicznym naturalnych produktów."Chemia" jest wszędzie, jest naturalna oraz jest wszędzie!
Przerażają Cię czasem te wszystkie "acid" w składach produktów? Z paniką odkładasz na półkę jogurt, bo ma za długi skład?
Spójrz, jak długi skład mają naturalne produkty:






Co o tym myślicie? Zdziwione? Boicie się chemii? Zwracanie uwagę na to co jecie? Podzielcie się!

(źródło: www.dailymail.co.uk)

5 komentarzy:

  1. Chemii się nie boję, ale bardzo często zwracam uwagę na to co jem, oczywiście czasem zdarzy mi się jakaś mała wpadka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie można sobie w zyciu wszystkiego odmawiać w końcu:)

      Usuń
  2. Chemii w jedzeniu się tak nie boję, choć staram się zwracać uwagę, co jem. Jednak to w owocach jest naturalną chemią i nie ma samych E1345387393, ale i tak w sumie nie jestem przerażona, kiedy widzę E z numerkami ;)
    Bardziej zwracam uwagę na skład kosmetyków ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. No proszę kto by pomyślał :)

    OdpowiedzUsuń